三杯雞

三杯雞

材料:

(1)雞腿2支
(2)薑片8片、大蒜 (拍扁) 4粒、辣椒末1/2大匙
(3)九層塔4兩

調味料:

(a)黑麻油1/2杯
(b)米酒4大匙、醬油3大匙、水1/2杯

做法:

1.雞腿剁塊,川燙去血水,九層塔摘其嫩葉備用。

2.燒熱黑麻油,爆香材料薑片、大蒜、辣椒末,稍焦黃時倒入雞腿拌炒再將調味料,將米酒、醬油與水倒入慢火煮至汁稍收乾, 撒入九層塔即可起鍋。

 

STIR-FRIED CHICKEN WITH THREE KINDS OF FAVOR

INGREDIENTS:

(1) 2 chicken legs
(2) 8 sliced ginger、4 garlic (clap flat)、1/2 tbsp chopped chili
(3) 6 oz Basil

SEASONINGS:

(a) 1/2 cup black sesame oil
(b) 4 Tbsp rice wine, 3 tbsp soy sauce, 1/2 cup

METHODS:

1.Cube chicken legs,blanch and remove the blood. Take the leaves of Basil.

2.Heat black sesame oil, stir-fry ingredients(2) until fragrant and turn to golden brown, add chicken to stir well, then put Seasoning (b) and stew by small fire until dried lightly, add basil, serve.

 

 

AYAM MASAK KECAP

BAHAN:

(1)2 paha ayam
(2)8 slice jahe、4 buah bawang putih (dikeprak)、Setengah sendok besar cabai
(3)Daun kemanggi 150 g (1,5 ons)

BAHAN PEMBUMBUAN:

(a)Setengah gelas minyak wijen
(b)4 sendok besar、3 sendok besar kecap、Setengah gelas air

CARA MASAK:

1.Cube chicken legs, blanch and remove the blood. Take the leaves of Basil.

2.Tumis jahe, bawang putih, dan cabe dengan minyak wijen hitam. Setelah menguning, masukan paha ayam dan bumbu. Tuang arak masak, kecap dan air, masak hingga meresap lalu masukan kemanggi.

 

 

三杯雞-越語

 

 

三杯雞-泰語

, , ,
創作者介紹

外籍勞工與台灣雇主最佳溝通橋樑【東南亞】

東南亞 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()